Stadin luudaus 2023

Stadin luudaus oli menestys

Stadin luudaus Jörn Donnerin kirjastoon täyttyi ennätysvauhtia. Ihan kaikki eivät mukaan mahtuneet.

Vierailimme 28.2. Pohjoisranta 12:ssa, Jörn Donnerin isoisän Otto Donnerin 1899 rakennuttamassa, upeassa uusrenesanssityylisessä Donnerin sukutalossa, jossa Jörn Donnerin kirjasto ja työhuone ovat. Donnerin poika Rafael, joka on Donner Productionin toimitusjohtaja, itsekin kirjoittaja, kertoi lämpimästi talon ja suvun historiasta, kirjoista, isänsä työskentelytavoista ja viimeisistä hetkistä. Sympaattinen, lämmin, todella mielenkiintoinen esitys kuvin ja sanoin.

Jälkimuisteloihin siirryimme ravintola Zinnkelleriin, jossa minulla oli ilo Jörkan kanssa istua. Muistelin, kuinka löin hänen kanssaan 30.9.1992 vetoa eduskuntavaaliehdokkuudesta. Nopeitten käänteitten miehenä tunnettu Donner ehti edustaa useita puolueita, Skdl, Svenska Folkpartiet, Sdp, sitoutumattomat.

Fernet passiini hän kirjoitti: Olen tänään lyönyt vetoa, että en asetu eduskuntaehdokkaaksi. 2 pulloa Koskenkorvaa. Kuinka ollakaan, 2003 hänet taas valittiin, mutta kossupullot kyllä jäivät saamatta.

Zinnkellerissä hieman ahdas, mutta iloinen tunnelma. Wienerschnizel ja Krombacher maistuivat ainakin kunniapuheenjohtajallemme. Kiva ilta. Minne mentäisiin seuraavaksi? Ehdotuksia? 

Elisa

(kuvat: Elisa Varila, Lasse Nikkonen)

.

28.2.2023

 
 
Linkkejä