Veneillä Tallinnaan 2022

Meriseikkailu: Haven Kakumäe, Viro

Seitsemän venekuntaa urheita merihenkilöitä (kuten nykyisin kuuluu sanoa): yksi moottorivene ja kuusi venekuntaa kokeneita purjehtijoita saapui jokainen omilta suunniltaan Haven Kakumäen satamaan. Merten suurta voimaa uhmaten kaikki selvisivät hengissä ja hyvävointisina viettämään klubin perinteikästä Tallinnan-eskaaderin viikonloppua.

Viikonlopun ohjelma oli melko vapaamuotoinen ja piti sisällään venekuntien erilaisia aktiviteetteja. Lauantain ohjelmistoon kuului vierailu Viron ulkoilmamuseoon, yhteinen Fernet-Branca sekä illallinen. 

Ulkoilmamuseon vierailun osallistui kaksi venekuntaa ja voin sanoa, että museo on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka! Varaa vierailuun aikaa ja hyvät eväät. 

Toiset taasen kävivät eläintarhassa ja jotkut ihan vain perinteikkäästi dallailivat Tallinnan vanhassa kaupungissa.

Yhteisen kuvaushetken ja Fernet-Brancan (jotkut ottivat Mentaa) jälkeen oli tarjolla maittava illallinen Talleke & Pullike -nimisessä ravintolassa melko lähellä satamaa. Matka sinne taitettiin kuka mitenkin: osa taksilla, osa kävellen, jokunen hullu uhmasi painovoimaa ja pyyhälsi paikalle sähköskoottereilla. Ruoka oli erinomaista ja meno vallan huikeaa. Ryhmärämä kyhäsi illan ratoksi kokoon keräyksen ukrainalaisten hyväksi. Laulun ja soiton palkkioksi he saivat kokoon huikeat 311 euroa arvokasta apua. Lahjoitus annettu Unicefin toimitettavaksi.

Loppuilta pidettiin koko satamaa hereillä melko perinteikkäin menoin soittaen ja laulaen.

Yhteenvetona voisi sanoa, että vietimme erinomaisen miniloman hyvien ystävien, kuplivien juomien sekä musiikin parissa. 

 

Tarina: Elli-Jasmiini Kaarnajärvi

Kuvat: Tom Grönberg, Jukka Harju, Elli Kaarnajärvi, Jarmo Rahkonen

 

7.8.2022

 
 
Linkkejä