Syyspurjehdus 2018

Syksyn purjehdusreissu Napolinlahdella

Purjehdusmatkalle osallistui ennätykselliset seitsemän venekuntaa ja 28 klubin jäsentä, vieraineen yhteensä 51 henkeä. Kohteeksi oli valittu Napolinlahti saarineen - alue, jossa ei aiemmin ole näissä merkeissä käyty.

Säät olivat ajankohtaan nähden suosiolliset; tuulta olisi voinut olla vähän reippaamminkin. Parina päivänä kuitenkin päästiin avotuulessa purjeilla koko päivämatka. Aurinkoa ja lämpöä riitti enemmänkin sopivasti. 

Uudenkarheat veneet vastaanotettiin Napolin luoteispuolella Pozzuolin marinassa (paitsi yksi puolen tunnin laivamatkan päässä Procidan saarella). Useampi venekunta ajautui illemmalla samaan eli lähimpänä kutsuvaan trattoriaan. Vaihtoehtoina oli vain kalaa, mutta kahdenkympin menussa oli maittavia ruokalajeja enemmän kuin tarpeeksi, eikä paikallista viiniäkään oltu hinnalla pilattu. Sama meno jatkui pitkin viikkoa: ulkoiset puitteet ja palvelu vaihtelivat, mutta keittiöistä tuli aina hyvää...

Sunnuntaista alkaen viikon matkareitti kulki Ischian pohjoispuolen Casamicciolan kautta eksoottiselle Ventotenen saarelle, sieltä idylliseen St. Angelon marinaan Ischian etelärannalla, edelleen Caprille ja lopuksi Procidan etelärannalla sijaitsevaan Chiaiolellan kyläsatamaan. Kyseinen marina oli siitä erikoinen viritys, että yksikään vene koko satamassa ei ollut kiinni laiturissa. Paikalliset marinerot hyppäsivät rantautuvaan veneeseen ja kiiinnittivät sen molemmista päistään mooring-köysillä pohjaan siten, että perä oli sopivalla etäisyydellä laiturista. 

Onneksemme syyshiljaisessa kylässä oli vielä avoinna yksi hotelliravintola, jossa oli tilaa koko laivueen miehistöille. Toogavarusteinen fernet-seurue hahmoineen ja ohjelmallisine illanviettoineen (mm. aikuisviihdebingo ja erilaisia musiikkinumeroita) herätti ansaittua huomiota paikallisen väen ja harvalukuisten hotellivieraiden keskuudessa.

Perjantaina palattiin dieseliaseman kautta lähtösatamiin, josta veneiden paluutsekkauksen jälkeen siirryttiin Pozzuolin vanhan kaupungin ravintolakaduille päätösillallisia nauttimaan. Huhu suomalaisflotillan toogabileistä Chiaiolellassa oli jo kantautunut sinnekin. 

Paluupäivänä seurue jakautui kahteen osastoon; osa jatkoi vielä reissua muutamalla päivällä Roomassa, mutta se onkin jo toinen tarina...

Kuvista ensimmäiset 46 paluubussin hajoamiseen asti ovat Antti Tassbergin kamerasta. Lopussa on vielä kuvia, jotka ovat ottaneet Jarmo Rahkonen ja Jukka Harju.

Lisää Anan kuvia tältä reissulta kannattaa katsoa flickristä osoitteessa:
https://www. flickr. com/photos/atassberg/albums/72157700568391241 ].

13.10.2018

 
 
Linkkejä