Tallinnanpurjehdus 2018

Tallinnanpurjehdus 

Jo pitkät perinteet omaavan Tallinnan veneilytapahtuman oli määrä tapahtua 10-12 elokuuta. Tapahtumaan oli ilmoittautunut viisi venekuntaa, ja Juki oli järjestellyt Tallinnan päähän illallista yms. ohjelmaa.

Marke ja Tomppa m/y Grand Ladyllä miehistönään Solveig ja Hande, päättivät lähteä liikkeelle jo torstaina. Puhelin soi keskellä Suomenlahtea ja saimme ikäväksemme kuulla Jukilta  että muut olivat peruuttaneet lähtemisen johtuen paluumatkalle ennustetuista huonoista keliolosuhteista. 

Ikävistä uutisista huolimatta päätimme suunnitellusti jatka matkaa ja ylläpitää Fernetin henkeä kohteessa. Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen: Tallinna kuhisi viikonloppuna klubilaisia, mikä johtui orastavasta Golf-turnauksesta! Lisäksi paikalle olivat saapuneet mm. Rehnin Päivi ja Aaltosen Tapio sekä Lillukkamäet reittilaivalla.

Lauantaina veneilevät jäsenet kävivät mm. tutustumassa Viru-hotellissa sijaitsevaan KGB-museon ihmeelliseen maailmaan. Samalla tarjoutui mahdollisuus vanhojen aikojen muistelemiseen Virun historiaan tutustuttaessa. Illansuussa nautittiin ainoalla veneellä aperitiivit. Kiireisistä Golfareista mukaan ehtivät Pipa, Wespa, Maija ja Tero ja matkalaisista Päivi ja Tapio.

Illallinen oli järjestetty ravintola Korsteeniin (juu savupiippu) johon osallistuivat veneilijät, Golfarit ja muut matkalaiset eli pitkä pöytä saatiin aikaiseksi. Ruoka oli useimmille maittavaa ja puitteet olivat kaikin puolin kunnossa. Ravintolan varausjärjestelmä osoitti toimivuutensa, koska osallistujamäärät ja ruokailuajankohta olivat heiluneet kuin Pokelan haitari parhaimmillaan.

Ennusteista huolimatta sää oli koko matkan ajan mitä mainioin helteiden ja auringon kera. Sunnuntaina tuli pari sadekuuroa ilman ukkosia ja tuuletkin olivat varsin heikkoja. Kannatti lähteä!

 

Tomppa

m/y Grand Lady

12.8.2018

 
 
Linkkejä