Ski Andorra 2018

'Alppihiihtoa' Pyreneiden vuorilla

Hieman epäröivin ajatuksin lähti 19 osallistujaa klubin perinteiselle hiihtoreissulle, joka suuntautui Alppien sijasta tällä kertaa Andorraan. Viikon kokemusten jälkeen tuo kääpiövaltio (6. pienin Euroopassa) näytti kuitenkin parhaat puolensa ja oli laskettelun kannalta erinomainen valinta.

Rinteet olivat huippukunnossa jopa pitkälle iltapäivään asti, ja vaihtelevuutta löytyi yllin kyllin. Varsin monissa paikoissa pystyi valitsemaan joko mustan, punaisen tai sinisen rinteen, joiden alkupää oli lähellä toisiaan ja jotka päättyivät saman hissin ala-asemalle.  Sääolosuhteet olivat myös varsin vaihtelevia, mutta usein löysimme aurinkoa aina jostakin laajan laskettelualueen kolkasta. Tosin kerran päädyimme lounasravintolan suojaan Pic Blancin (2723 m) huipulta piiskaavan ”jääpuikkosateen” kourista. Onneksi tuuli tyyntyi jonkin verran lounaan aikana.

Aina niin energinen Grönbergin Marke oli tällä kertaa keksinyt viihdeohjelmaksi Levyraadin ja Valehtelijoiden Klubin, jossa molemmissa lähes autenttiset osallistujat suoriutuivat repliikeistään kiitettävä ;sti. Lempijuomamme maahantuoja Interbrands oli vielä muistanut mukavalla rekvisiitalla ja maistuvilla matkaeväillä, jotka saivat osallistujien suut leveään hymyyn.

Osallistujat saivat toki nauttia myös perinteisestä ukuleleryhmän soitannasta ja viikon kruunasi vielä viimeisenä laskupäivänä oppaamme, Tiian (Porista) loihtima mahtava piknik–lounas. Sekin nautittiin hienossa säässä ja lumisade alkoi juuri, kun eväät oli syöty.

Kuvat puhuvat jälleen kerran puolestaan.

(kuvat: Jarmo Rahkonen)

11.3.2018

 
 
Linkkejä