Petanque 2017

Vuoden lämpimin päivä siivitti Jarmon & Riston pétanque-voittoon

Fernetin pétanque-turnauksen kannalta aurinkoinen sää houkuttelee fernettiläiset joko terasseille tai   pelikentälle mittelemään jokavuotisesta pétanque-mestaruudesta. Ja Kannaksen kentälle saapuikin ihan kohtuullisen kokoinen joukko eli 18 jäsentä kilvoittelemaan tämän vuotisesta mestaruudesta vuoden aurinkoisimmassa ja lämpimimmässä säässä.

Ja mikäs oli pelatessa, kun Hanna Manserus ja Ville Tapiovaara olivat jälleen loihtineet erinomaisen maittavan catering-kattauksen!

Kilpailun legendaarisen ja lahjomattoman ylituomarin eli Joulupukin valvonnassa suoritetun arvonnan tuloksena kaksihenkilöisiksi joukkueiksi muodostuivat lohkoon I Risto Myllärinen & Jarmo Sillanpää, Heidi Helander & Arne Pihlström ja Heikki Kiiskinen & Jukka Porko, lohkoon II Raija Hanste-Söderlund & Riitta Kiiskinen, kisan ainoa avioparijoukkue Juhani & Pipa Vappula ja Hanna Manserus & syntymäpäiväsankari Marja-Liisa Pihlström ja lohkoon III Mari Jokinen & Pirkko Lappalainen, Juha Heikura & Jarmo Pekkala ja Jari Kujala & Kari Lappalainen.

Kun ensimmäisellä kierroksella jokainen joukkue oli pelannut jokaista vastaan omissa lohkoissaan saaden pelata kaksi matsia, jatkoon pääsivät sekä lohkojen voittajajoukkueet että paras kakkonen, jotka sitten arvottiin kahteen semifinaaliotteluun:

R. Myllärinen & J. Sillanpää lohkon I voittajana vastaan J. Kujala & K. Lappalainen lohkon III voittajana

Juhani & Pipa Wappula lohkon II voittajana vastaan J. Heikura & J. Pekkala parhaana kakkosena

Kun finaaliin selvittivät itsensä Myllärinen & Sillanpää ja Heikura & Pekkala, niin Fernet Klubin vuoden 2017 pétanque-mestareiksi heittivät usein aikaisemminkin palkintopallilla seissyt Risto Myllärinen joukkuetoverinsa Jarmo Sillanpään kanssa Heikuran & Pekkalan saadessa nauttia ”hopee ei häpee” -palkinnosta.

Pronssia saivat Kujala & Lappalainen avioparijoukkue Vappulan saavuttaessa kuitenkin niin kunniakkaan neljännen sijan.

Olihan Kannaksen aurinkoisella pétanque-kentällä muitakin fernettiläisiä, kuten ainakin Heikki Hämäläinen, Risto Joutsenlahti, Esa Mertanen, Tuija Räsänen ja Lars-Erik Söderlund.

Kilpailuraportti: Joulupukki Pakkanen, kuvat: Mari Jokinen ja Heikki Hämäläinen


20.5.2017

 
 
Linkkejä