Petankkiturnaus

Ruohokenttä aiheutti yllätyksiä Fernet-petankisteille

Fernet Clubin perinteellisen pétanque-kentän uusi ruohokate Kannaksenpuistossa (Köydenpunojan puistikko) vei parhaan kilpailuterän monelta rutinoituneeltapetankistilta lauantaina 21.5. pelatussa turnauksessa. Mutta olihan alusta toisaalta tasapuolisempi kuin koskaan aiemmin. Joka tapauksessa lämmin ja aurinkoinen sää oli houkutellut paikalle kaksikymmentä pelaajaa:

Raija-Hanste-Söderlund (avec-pelaaja), Juha Heikura, Heikki Hämäläinen, Risto Joutsenlahti, Heikki Kiiskinen, Riitta Kiiskinen, Jari Kujala, Jukka Lainkari, Kari Lappalainen, Pirkko Lappalainen (avec-pelaaja), Lars Leden, Hanna Mansnerus (avec-pelaaja), Rauno Moliis, Tuula Moliis, Risto Myllärinen, Jukka Palsanen, Arne Pihlström, Marja-Liisa Pihlström (avec-pelaaja), Tuija Räsänen ja Minna Väisänen.

Toimintapisteen hakivat myös Hakime Arat, Tuure Johansson, Päivi Lillukkamäki, Hannu Pohja, Lars-Erik Söderlund ja Elisa Varila sekä totta kai cateringchef Ville Tapiovaara ja kilpailun ylituomari Timo Pakkanen.

Pelaajat arvottiin kymmeneen kahden pelaajan joukkueeseen, joiden paremmuus ratkaistiin kolmivaiheisena: ensin kolmessa alkulohkossa, sitten välierissä ja lopuksi finaalissa. Ja tällaiselta näyttää mitalistien järjestys:

1. Raija Hanste-Söderlund & Risto Myllärinen

2. Juha Heikura & Kari Lappalainen

3-4. Hanna Mansnerus & Riitta Kiiskinen ja Minna Väisänen & Risto Joutsenlahti (pronssiottelua ei pelattu)

Pelit pelattiin normaalia lyhyempinä, koska kaikilla oli kiire päästä seuraamaan MM-lätkämatsia Suomen ja Venäjän välillä. Ja kyllä kannattikin seurata!

21.5.2016

 
 
Linkkejä