30v-juhlamatka Milanoon

Klubi vieraili juhlatunnelmissa Milanossa, kun 30 vuotta oli tullut täyteen

Kaikkiaan 37 innokasta matkalaista osallistui C.S.F.B. 30 vuotta -juhlamatkaan Milanossa. Matkaan lähdettiin sekä Suomesta että Espanjasta, ja kaikilla oli siis määränpäänä Milanon Malpenasin lentokenttä. Sieltä matka jatkui saman tien kiertoajelulla Milanon keskustaan, jossa jalkauduimme Duomon kupeessa ja ihailimme sen 135 tornia, yli 3000 patsasta sekä Milanon keskustan kauppakatuja.

Illalla ruokailua viehättävissä kanavien varrella sijaitsevissa ravintoloissa, ja seuraavana aamuna pääsimme tutustumaan Distilleri Brancan viinatehtaaseen. Tehtaan museossa ja tuotantotiloissa olivat oppainamme Suomen yhteyshenkilö Barbara sekä museon amanuenssi Marco, neljännen sukupolven brancalainen.

Pääkohteemme museossa oli tietenkin Kotka, Tapsan ja Pekun valmistama uljas monumentti. Barbara kertoi, että Kotka huomiota herättävin ja kuvatuin esine museossa.

Tehdaskierroksen jälkeen seuraamme liittyi myös Distilleri Brancan tuleva pääjohtaja, nykyinen markkinointijohtaja Eduardo Branca. Hänen seurassaan söimme maittavan ja erittäin runsaan lounaan, jossa ruokalajit seurasivat toisiaan katkeamattomana nauhana lähes kolmen tunnin ajan. Ruokailun päätteeksi isännät (ja myös vieraat) kuulivat "mielenkiintoisen" tervehdyspuheen italiaksi by Wespa. Isännille ojennettiin klubin pöytälippu, jonka toiselle puolelle oli brodeerattu 30-vuotislogomme. Lisäksi ojensimme isännille juhlapaidat. Kaikki kolme olivat paidoista aidosti iloisia ja pukivat ne välittömästi ylleen. Brancan tuotesortimentti oli vielä vapaasti maisteltavissa aterian päätteeksi, ja sen jälkeen alkoikin valmistautuminen juhlaillalliselle.

Illallinen syötiin viehättävässä ravintolassa kävelymatkan päässä hotellistamme, ja ruoka oli erinomaista. Myös täällä kuultiin "hyvä me ja hyvä edelliset puhikset" -puhe.

Lauantaina kukin sain viettää Milanossa aikaa miten halusi. Selkeästi suurin osa pyöri ostoskatujen kenkä- ja vaateliikkeissä, ja kuuden hengen porukka kävi tunnin ajomatkan päässä pelaamassa golfia ns. juhlamatkan turnauksen Circolo Golf Bogognon kauniilla kentällä.

Sunnuntaina vierailimme viehättävällä viinitilalla, Castello di Luzzano, joka on samalla myös alueen suurin tila. Tilan emäntä, 70-vuotias elegantti signorina esitteli meille viinitilaa, tilan kirkkoa ja maistatti useita eri tyyppisiä, sekä punaisia että valkoisia viinejä. Myös ostoksiin oli mahdollisuus. Tilalta suuntasimmekin sitten suoraan kentälle.

Voin vilpittömästi todeta matkan olleen erittäin onnistunut ja juuri sellainen, kuin oletinkin se olevan. Mahtavat kiitokset juhlatoimikunnalle! Kuvat puhukoot puolestaan.

T. Wespa

29.11.2015

 
 
Linkkejä