Saimaa Golf 2014

Clubin golfmestaruus on ratkaistu 26-27.7. Kilpailut pelattiin Imatran läheisyydessä sijaitsevalla Holiday Club Saimaa kentällä ja joukko majoittui Holiday Club resortissa. Puitteet olivat komeat, hotellihuoneet upeat ja kenttä mielenkiintoinen. Holiday Club Saimaa on melko uusi ja hyvin laadukkaasti rakennettu kohde monipuolisine harrastusmahdollisuuksineen (hotellin sisällä mm. oma jäähalli!).

Harjoituskierros pelattiin yli 30 asteen helteessä, kertoi millaisessa helteessä varsinainen kilpailu tultaisiin pelaamaan. Itse kenttä muodostui kahdesta melko erilaisesta 9 reiän kokonaisuudesta. Etuysi pelattiin lähes kokonaan vanhaan hiekkakuoppaan rakennetulla areenalla, missä oli hyvin tilaa ja väylät muistuttivat hieman perinteistä links kenttää. Takaysi sitten oli rakennettu pääasiassa voimakkaasti polveilevaan metsämaastoon, missä väylien kapeus oli eniten kentälle leimaa antanut piirre. Kokonaisuudessa kenttä oli lyhyt, mutta vaati tarkkuutta ja hyvää avauspeliä. Perinteisesti harjoituskierroksen jälkeen nautittiin illallinen ja suurin osa siirtyi tämän jälkeen nauttimaan tee se itse - viihteestä hotellin karaoke baariin. Illan aikana saimme nauttia loistavista esityksistä kuten mm. Marja-Liisa Pihströmin unohtumattoman hienosta tulkinnasta "Kuolleet lehdet". Muista hienoista suorituksia, mitkä palkittiin runsailla aplodeilla, voi mainita mm. Wespan, Ekin ja Hessu K:n tulkinnat eri Rock´n Roll klassikoista.

 

Varsinaisena kilpailupäivänä lämpöä oli jälleen yli 30 astetta, miksi suuri osa pelaajista oli ottanut auton käyttöön. Kentälle lähdettiin arvotuissa pareissa ja peli pääsi hyvin käyntiin. Kilpailukierros kesti melko pitkään, sillä mm. allekirjoittanut ei hukannut palloakaan kierroksen aikana (vaikka sitä etsittiin paljon ja useita kertoja). Jännittävien vaiheiden jälkeen klubin mestari on Terhi Beilinson. Hän oli siten myös paras nainen. Naisten panos oli kokonaisuudessa hyvin vahva ja myös seuraavat sijat menivät naispelaajille. Lähimmäs lippua löi väylällä 11 Riitta-Maija (Pipa) Vappula 2,83m ja pisimmän driven löi väylällä 15 Maija Alen. Parhaan scratch tuloksen pelasi Erki Kukkonen, 78 lyöntiä. Kiertopalkinnon eli Fernet Kotkan vei kotiin kuitenkin Martti Lundströn, sillä Kotka luovutetaan ainoastaan jäsenille. Tarkan tuloslaskennan jälkeen kaikkein keskinkertaisin Fernetpelaaja oli Kalevi "Sundu" Vähäkangas, kuka sai siten Sipoolaisen.

5.8.2014

 
 
Linkkejä