LEFKAS, purjehdus 8.-15.9.2012

Taas kerran oli niin mukavan lämmintä purjehtiessa.

Kolme Fernet venekuntaa oli osana Suomen Purjehdus ja veneily ry:n eskaaderia.

Saavuimme lauantaina Lefkasiin jo hyvissä ajoin, ja saimme tsekata veneet kaikessa rauhassa. Iltaa vietettiin Lighthouse nimisessä tavernassa, jossa meidän musikantit saivat hyvän tunnelman aikaan. Aamulla sitten pirteänä herättiin ja lähdettiin purjehtimaan kohti Scorpios saarta. Tuuli oli melko heikko, joten moottorilla ajoksi se lopulta meni. Scorpios saaren laguunissa vietettiin mukavaa iltapäivää, uitiin, syötiin lounasta. Noudettiin unohtuneet veneen asiakirjat ystävällismielisestä artistien veneestä. Tuuli rupesi viriämään ja pääsimme purjehtimaan Sibotaan. Satama oli melko täynnä, mutta saimme kuitenkin kohtuullisen hyvät paikat. Ilta meni perinteisesti tavernassa nauttien paikallisia herkkuja ja talon viiniä.

Aamulla oli tyyntä ja lämmintä. Ohjelmassa oli Meganisin saaren luoliin tutustumista. Retkikuntamme löysi luolasta melanomavapaan hiekkarannan. Luonan seinästä löytyi myös graffitteja, ilmeisesti desanttien tekemiä. Puolenpäivän aikoihin rupesi taas tuulemaan ja purjehdimme lounastamaan ja uimaan One House Bay nimiseen lahdelmaan. Oli kiva snorklailla kun kalparvet pyörivät veneen ympärillä. Osa kaloista oli niin kesyjä, että niitä sai kiinni paljain käsin. Illaksi purjehdimme Ithakalle Vathiin. Tämä olikin jo isompi kylä jossa oli lukuisia pieniä kauppoja ja paljon ravintoloita. Oli satamaan parkkeerattu pari superjahtiakin. Yöllä satamaan saapui paikallinen yhteyslaiva joka aiheutti melkoiset aallot, niin että koko satama heräsi tarkistamaan, että vieläkö ankkuri pitää. Aamulla kalastajat tulivat myymään saaliitaan rantaan. Kävimme kokeilemassa myös kirkonkellojen sointia. Puolen päivän jälkeen matkasimme Kefaloniaan Eufimia-kylään jossa on kuvattu elokuva Kaapteeni Corellin mandoliini. Siitä asiasta nyt ei paljoa ollut jäljellä - yksi kahvila. Ilta meni vauhdikkaasti kun kreikkalaiset ja suomalaiset muusikot yhdistivät voimansa. Meno oli vauhdikasta ja erittäin hauskaa. Ilta loppui vasta aikaisn aamulla ja ravintoloitsija oli erittäin tyytyväinen.

Seuraava etappi oli Fiskardho, pieni satama johon kaikki venekunnat eivät mahtuneet. Mutta koska tuuli oli mainio Jampan ja Lefan venekunnat purjehtivat aina auringon laskuun saakka ja löysivät suojaisan sataman Sibotasta.

Viimeiseksi kohteeksi valittiin suojainen Spartochori. Oli ennustettu ukkosmyrskyä illaksi ja yöksi. Paikka oli suojainen, mutta aaallot pääsivät kuitenkin heiluttamaan veneitä aikalailla. Melkein kolme kävi vasten tahtoaan uimassa yöllä. Onneksi isommilta haavereilta vältyttiin. Ilta sataman ravintolassa oli ikimuistettavan mahdoton, kaikkineen hattubileineen ja mahtavine musiikkiesityksineen, jossa jo lähes legendaariset "Melaveijarit" esittivat huikeita tanssiesityksiä. Ilta oli jälleen aamu enne kuin nukkumaan ehdittiin.

Perjantai aukesi harmaana ja sateisena. Onneksi oli lähes myötätuuli Lefkasiin. Puuskissa tuulta oli jopa 20 metriä sekunnissa, vettä satoi aivan järkyttävästi, salamat välkkyivät ja ukkonen jytisi ja paukkui. Mutta ilman suurempia haavereita siitäkin selvittiin ja viimeinen ilta meni melkoisen rauhallisesti kaupungilla kauppoja kierrellessä.

Kivaa oli ja kannattaa lähteä mukaan seuraavallakin kerralla.

Kiitos kaikille. t. Jamppa

Tässä linkki Tassbergin Antin kuviin.

8.9.2012

 
 
Linkkejä