Lyhyenradan Golf 2012

Lyhyenradan golfmestaruuskilpailu Laajasalossa

Pelasimme nyt neljännen kerran Laajasalossa Fernetin lyhyenradan golfmestaruudesta. Pelaajia paikalle saapui kuusitoista ja saimme nopeasti arvottua joukkueet. Jokaiseen joukkueeseen arvottiin aina kokenut pelaaja sekä aloittelija. Pelaamaan päästiin ihanteellisessa kelissä, vaikka lisämausteeksi alkukesän kosteus ja lämpö olivat antanut alueen hyttys- ja paarmakannalle loistavat lisääntymisolosuhteet, minkä pelaajat myös nopeasti laittoivat merkille.

Pelimuotona käytettiin ns. scramblea, missä molemmat pelaajat löivät avauksen, minkä jälkeen ryhmä valitsi mieleisemmän pallon ja siitä paikasta sitten molemmat löivät uuden lyönnin. Näin jatkettiin kunnes pallo oli reiässä. Tulostaso muodostui kilpailun historian korkeimmaksi ja ensimmäistä kertaa kenttä kierrettiin alle PARin. Lajiin perehtymättömälle nopea selvitys tuosta PAR luvusta eli kyseessä on kentän ihannetulos, mihin kaikkien tuloksia verrataan. Alle sen pelaaminen on harvinaista ja vaatii erittäin hyvää peliä.

Kilpailun voitti pari Risto Kaskilahti ja Ismo Toivanen tuloksella 37 pistettä, toiseksi tulivat Arska Pihlström ja Ville Tapiovaara tuloksella 31 pistettä. Kolmanneksi tulivat Lappis ja Myntti samalla pistemäärällä, mutta korkeammalla tasoituksella.

Tarkat tulokset alla olevasta liitteestä.

6.6.2012

 
 
Linkkejä