Golfia Punaisen meren rannalla

Fernetin perinteinen syksyn golfmatka tehtiin Egyptiin Soma Bayhin

Fernetclubin golf-viikko marraskuun lopussa vietettiin aurinkoisessa ja 27-30 celsiusta lämmöllä hemmotelleessa Egyptin Soma Bayssä. Matkalla oli yhteensä 18 Fernetin jäsentä aveceineen.

Uskomaton oli se tunne, kun astuimme ulos lentokoneesta ja kasvoja hyväili lämmin, hento tuuli 22 celsiuksen lämmössä. Matkan aikan lämpötila ei illallakaan laskenut alle 20 asteen ja lyhythihaisessa paidassa tarkeni silloinkin mainiosti.

Ryhmämme majoittui ***** Sheratonissa, mikä todellakin palvelullaan ansaitsi nuo 5 tähteä. Upeat buffet pöydät notkuivat erilaisia herkkuja aamusta iltaan ja sekä aamiaisella että illallisella valittavissa useampia pisteitä, missä kokit paistoivat/grillasivat jne. erilaisia herkkuja mm. kyyhkysestä strutsiin sekä monenlaisia lihoja sekä erilaisia mereneläviä. Vaihtelua haluaville oli myös Italialainen ravintola, missä vietimme ikimuistoiset 130-vuotispäivät. Kunniapuhis Aarne Pihlström täytti 70 vuotta ja "Wespa" Vappula 60 vuotta. Arska sai hieman esimakua illan juhlallisuuksista jo golfkentällä, missä häntä odotti pieni lahja jokaisella teellä. Nämä lahjat oli jokainen matkalle osallistuja tuonut mukanaan. Usein illan aloitti seurueen monilukuinen räväytyksen ystävien joukko, joka pelasi hotellimme aulabaarissa.

Hotellilla on oma uimaranta, missä pienen uimamatkan päässä olivat upeat koralliriutat. Rannalta oli mahdollisuus myös vuokrata erilaisia vesiliikuntavälineitä (surffilautoja, Hobie Cat purjeveneitä, jne.) Vaihtoehtona uimiselle Punaisessa meressä oli hotellin oma uima-allas, missä puolet baarista oli kirjaimellisesti uima-altaassa.

5 kierrosta golfia pelattiin hotellin välittömässä läheisyydessä sijainneella Cascades kentällä. Tämä Gary Playerin suunnittelema kenttä on monesti rankattu hyvin korkealle erilaisissa golf julkaisuissa ja se oli ennakkomaineensa veroinen. Kenttä sijaitsee kuvankauniilla paikalla Punaisen meren rannalla ja vesi tuli kuvaan useammallakin reiällä. Väylät olivat rakennettu kuin helminauhamaiseksi ketjuksi keitaita pitkin erämaata. Kentän nimikköväylä 5 jäi vielä odottamaan kukistajaansa, sillä kovaan vastatuuleen pelattu, meren ympäröimään niemenkärkeen rakennettu pitkähkö par3 osoittautui ennakkomaineensa veroikseksi sekä kauneudessaan että haastavuudessaan (ja mereen löi allekirjoittanutkin 2 palloa). Kentällä ei ollut juurikaan raffeja, sillä väylien ulkopuolella oli paikallista erämaata ja siitä lyöminen helposti vastasi haastavuudessa normaaleja raffeja.

Välipäivänä 7 pelaajaa lähti tutustumaan toiseen kenttään, loppujen jäädessä toipumaan hotellin uimarannalle, rantabaariin, retkelle lasipohjaveneellä jne. Välipäivän peli pelattiin Madinat Makadi championship kentällä. Kenttä osoittautui huomattavasti mäkisemmäksi kuin Cascades golfin kenttä ja on selkeästi ns. autokenttä. Myös tämä kenttä oli mieleen painuva kokemus ja mahdollinen tulevaisuuden matkakohde.

Viikon huipennus oli tietenkin perinteinen mestaruuskilpailu, missä tulostaso oli odotetun kova.


1. Erkki Kukkonen 34p
2. Jaakko Lehto 32p
3. Pertti Ikonen 32p

4. Seija Grönroos 31p


Lähimmäksi lippua: Seija Grönroos
Pisin drive: Juhani "Boom Boom" Vappula

 

http://www. residencedescascades. com/golf/golf. html

http://www.madinatmakadigolf.com/

http://www.sheraton-somabay.com/

 

4.12.2010

 
 
Linkkejä