MYLLYRINTEEN SUKSENJÄLJILLÄ, FERNET-HIIHTÄJÄT MERIBELISSÄ 2009.

"Ranskassa on kaikilla rinteillä jokin nimi, kun taas muissa alppimaissa, esimerkiksi Itävallassa, rinteet on numeroitu." Tämän viisauden kuulimme Aurinkomatkojen oppaalta heti ensimmäisenä iltana. No, hetimiten alkoikin pari klubimme koiranleukaa pähkäillä, mikä rinne voisi olla Jalmari Rinne ja mikä olisi Joel Rinne. Yhtä mieltä koko porukka oli kuitenkin siitä, että kulmakunnan pisin rinne olisi Myllyrinne. ( Väinö Myllyrinne, Suomen ja ehkä myös maailman pisin mies 247 cm )
 
Kolmen laakson aluetta ei turhaan pidetä maailman suurimpana yhtenäisenä hiihtoalueena. Sen saivat fernettiläiset nähdä ja kokea upean hiihtoviikon aikana, johon mahtui paljon erilaisia elämyksiä. Lyhyesti sanottuna viikko sisälsi jokaiselle jotakin.
Rinteistä löytyi kaiken värisiä eri vaikeusasteeltaan erilaisia alueita ja ne pidettiin loistavassa kunnossa. Viikon kaksi ensimmäistä päivää ja viimeinen lauantai olivat aurinkoisia rusketuspäiviä ja keskelle viikkoa sattuneet kolme lumisadepäivää toivat lunta niin mittavasti, että innokkaimmat pöllyttelivät puuterissa mielin määrin.
 
Majoituspaikkamme Chalet Roussillion oli talona tosi viihtyisä ja sen super-ystävällinen henkilökunta teki kaikkensa, jotta olisimme viihtyneet vielä paremmin. Tosin tällaisella "all inklusive" -matkalla Fernet -klubilaisten viihdyttämisessä pääsee aika helpolla, kunhan jääkaappi on täynnä valkoviiniä ja olutta sekä pakastelokerossa on riittävästi grogijäitä. Me hyvän ruuan ystävät emme pettyneet koko viikon aikana kertaakaan. Niinpä aamiaisen, päiväkahvin ja illallisen aikana pöydän antimilla herkuteltiin tiiviisti. Myös erinomaiset ruokajuomat virittivät usein sellaisen puheensorinan, että joku arveli klubilaisten kuulolaitteissa olevan jotain vikaa.
Varsin hauska ja monelle uusi kokemus oli talomme edessä oleva poreamme. Siihen mahtui kerralla noin 8 fernettiläistä ja siitä muodostui vakiopaikka rentouttavaan löhöilyyn. Reippaat lämpimät poreet kylmän juoman kera olivat kiva ja poikkeuksellinen After Ski -tapa, josta lähes kaikki matkalaiset nautiskelivat päivittäin.
 
Matkan onnistumiseen vaikuttivat tietysti eniten kaikki osallistujat, joten kiitokset siitä kaikille! Kun tämän matkan yhteishenkeä lujitti vielä fernettimäisen loistava asukokonaisuus, oli lopputulos kerta kaikkiaan onnistunut.
 
Näitä muisteli Wespa.


Videonpätkä "Wespa kainaloita myöten p:ssä" löytyy täältä


 

9.3.2009

 
 
Linkkejä