Fernet Brancan juuret ovat syvällä Italiassa. Fratelli Branca Distillerie-niminen yritys perustettiin vuonna 1845 Milanossa. Perustajana oli Brancan perheen kolme veljestä Bernardino, Luigi ja Giuseppe. He alkoivat valmistaa ja myydä Fernet-Branca -nimistä katkerolikööriä, joka perustui salaiseen reseptiin. Se kasvatti nopeasti suosiotaan ja levisi kaikkilalle maailmaan. Nykyään Fernet Branca on Euroopan suosituin aterian päätteeksi nautittava digestivo.

Vuosien varrella Fratelli Branca on laajentanut tuotantoaan voimakkaasti. Lippulaivansa lisäksi heillä on myös muita hyviä juomia: Brancamenta, Borghetti Caffé Sport, Candolini Grappa Ruta ja Grappa Bianca, Carpano Punt e Mes, Carpano Antica Formula sekä Villa Branca viinitilan tuottama Chianti Classico.

Suomessa Fernet Branca on suosittu juoma. Sen nimeen vannovat klubilaisten lisäksi myös monet muut alan asiantuntijat, esimerkiksi ravintola-alalla työskentelevät sekä rankkaa reissaamista harrastavat muusikot. Kuriositeettina voisi mainita, että klubin alkuaikoina Fernetin myynti Suomessa kaksinkertaistui parissa vuodessa.

Fernetin ihmeitätekevän vaikutuksen takana on 27 erilaista yrttiä. Niiden sekoitussuhteet ovat kulkeneet Brancan suvussa suurena salaisuutena sukupolvesta toiselle. Niistä löytyy tarkempaa tietoa "yrttien salaisuus" -sivulla.

 
 
Linkkejä